reede, 19. september 2014

Teocamp- nädalavahetus ja vabandused

Suurimad vabandused, et pole üldse oma nina siia pistnud. Pole eriti aega ega internetiühendust olnud. Kaks ööd ööbisime vanaema juures, kus netiühendus oli ainult rõdul ehk sinna ma ipadi ei vedanud ja nii jäigi kirjutamata. 

Nüüd läheme nädal aega tagasi....

Reedese päeva veetsin koolis ning siis kodus: pakkisin ja puhkasin sellest nädalast. Pakkisin asju, et minna campi mamoami ranna ääres. Kirikuüritus, palju noori ja lahedaid inimesi. 

Enne minekut pidime vanaema juurde minema ja no igalpool on ikka see teema, et vanaema juurde jõudes söök ette, nii ka siin. (PS! Igatsen vanaema Anne kartulit-kastet ja rohelistsuppi ning vanaema Sirje juustukaid)

Sõitsime siis veidi üle tunni ja jõudsimegi kohale. Oli jutlus ja peale seda luau rannas: tantsiti, tehti muusikat ja vesteldi niisama.

Ka laupäeval oli mitu jutlust, mis olid vahepeal igavad, sest nii palju ma keelt ei mõista. Siin aga lahe see, et vahepeal lauldakse ka kõik koos ehk pole üksluine pinginühkimine.

Ööbisime muidu ühes majas, kus oli 4 tuba. Kõigis 12 nari ehk ühes toas~24 inimest, tüdrukut/naist siis meil, sest meeste-ja naistemajad olid eraldi. Meie toas iga kell keegi magas. Alguses mõtlesin, et kas magama tuldi sinna või, aga hiljem kui ise peaga patja phutusin, järgnes sellele 3-tunnine unepaus. Ka võrkpalli magasin ma nii maha.

Seal toimus palju erinevaid tegevusi kokku ja mul lemmik oli jalgpall. Oli batuut, mis oli jalgpalliväljak, väravad jne ja see kaeti vee ja vahu/seebiga ning mängiti. Mega naljakas ja üpris keeruline. 

Rand seal oli imeline. Ilmselt järeldate seda mu pildiblogi põhjal, kus palju pilte sellest. Palju pilte veel tulemas ka koolist, aga aega läheb. 

Söök seal oli mega. Riis ja oad- Eestis hakkan neid ka hullult sööma, aga enne pean õppima kuidas selliseid valmistada. Poleks kunagi arvanud, et ma ube nii väga armastama hakkan. 

-Campis kui ütlesin, et elan Eestis, siis õde 'selgitas', et Venemaa kõrval ja iga viimse reaktsioon oli, et issand jumal, seal ju külm.

-Ja külmaga seoses. Üks poiss tahtis kord küsida, et kas Eestis lund on. Kuna ta sõna lumi ei teadnud ja ma portugali keeles ka mitte, siis ta küsis:"In Estonia...*hakkas laulma let it go'd" ja see peale saingi aru!

16ndal sain omnivas suure üllatuse osaliseks, kui nägin, et pakk on juba Brasiiliasse saabunud. Küll mitte veel Itabunasse, aga siiski. Ei suuda oodata, et pakk saabuks: nii palju häid asju ühes pakis. 

Koolist veel, et meie kooli tuli veel üks USA võp. Ja ta sai ise valida kumba klassi, kas A või B ja nüüd siis ta meie klassis. Kolm lahedat võpi: Eesti, USA ja Saksamaa. Teine USAkas üksi klassis. Aga ei tea, võib-olla vahetatakse, et oleks 2:2. Eks seda näeb nädala pärast. Jah, järgmine nâdal pole jälle kooli. Ainult neil, kes eksameid tegid ja "läbikukkusid" vm. Vahetusõpilastel siiski vaba, sest eksameid ei teinud. Eks siis näis mis plaanis. Nädalavahetusel perega randa vist laupäev-pühapäev, aga egas ma ka ei tea kas sain õigesti aru. Elame-näeme!

Teie Kaisa
Jaaaaaa, september juba ka täis tiksumas.. Ise elasin juba paar päeva teadmisega, et oktoober ja kohe november......juhtub. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar